5 positieve effecten van SALSA op jouw gezondheid!

5 positieve effecten van SALSA op jouw gezondheid!

fb_event_534499760000538_jpg_615x9000_q95

5 positieve effecten van SALSA op jouw gezondheid!

 

Salsa

Salsa is van alle tijden en alle plaatsen. Het wordt zelfs beschouwt als een van de meest populaire danssoorten in de wereld. Met haar roots in Zuid Amerika veroverde Salsa de rest van de wereld reeds in de jaren 70, beginnend in New York.

Salsa is leuk, sociaal, kan sexy of juist romantisch zijn, energiek en opzwepend en heeft dus ook nog eens een heleboel waanzinnig positieve effecten op je gezondheid, hoe fijn is dat?

Verbeterde conditie

Salsadansen doet eigenlijk nauwelijks onder voor sport. Je bent continu, soms zelfs heel intensief, in beweging. Het verbetert je uithoudingsvermogen, je bloedsomloop en het verbrand ook nog eens een heleboel calorieën, tot wel 10 per minuut!

Boost voor je geheugen

Dansen is niet alleen een uitdaging voor het fysiek maar ook voor ons brein. Tijdens het dansen, of het aanleren van een dans, maken we veel gebruik van ons geheugen. Door pasjes onthouden, korte sequenties te oefenen, herhalen en uit te breiden houden we ons brein continu aan het werk. Wanneer je je brein voldoende werk geeft houd je het fit en reduceert dit stress.

Botten, spieren en gewrichten.

Omdat Salsa een intensieve dans is met veel, vaak explosieve, bewegingen houdt het de spieren lenig en fit. Het schijnt zelfs de kans op ziekten als osteoporose te verkleinen. Dansen helpt het bevochtigen van de gewrichten wat weer zou zorgen voor een kleinere kans op zoeken als artritis. Salsa is voor jong en oud en ook voor dames in de overgang een enorme aanrader vanwege het reduceren van het hormoon oestrogeen wat weer helpt om beter calcium op te nemen in ons lichaam,

 

Verbeter functies als balans en coördinatie

Door eindeloze oefening verbeter je functies als balans en coördinatie. Je traint je balans in verschillende posities en in verschillende situaties, versterkt daarmee de spieren, die daar voor nodig zijn, voornamelijk in je core. Vaak ziet men dat ook de algemene lichaamshouding verbetert wat weer een positief effect heeft op vele vage spier- en gewrichtsklachten en zelfs psychische klachten die vaak voortkomen uit een ongezonde lichaamshouding. Daarnaast verbetert je coördinatie natuurlijk mee in het proces, waardoor het leren steeds sneller zal gaan wat het plezier en het zelfvertrouwen weer vergroot.

 

“There are shortcuts to happiness and dancing is one of them” 

 

Salsa dansen maakt gelukkig

Allereerst willen we nogmaals benadrukken dat Salsa gewoon een hele fijne manier van bewegen is, daar worden we natuurlijk sowieso al heel blij van. Zomerse muziek, blije gezichten, met een beetje fantasie is een salsa avond een minivakantie naar een zonnig oord. Daarnaast is het een ontzettend sociale, laagdrempelige manier van uitgaan en mensen ontmoeten, zonder dat jij je daarvoor tussen een hossende meute dronken mensen hoeft te begeven. De mensen die je ontmoet, delen je passie. En passie is één van die mooie dingen die enkel meer wordt wanneer je het deelt. En als dit je al niet gelukkig maakt, wacht dan even op de ‘gelukzalige high’ van de endorfine die zich vrijmaken in je hersenen, gegarandeerd, iedere dansavond weer.

 

“Never miss a Chance 2 Dance…”

 

buttonproefles-1.gif     buttoninschrijven.gif     buttoncontact.gif

 

2 thoughts on “5 positieve effecten van SALSA op jouw gezondheid!

Comments are closed.