5 goede redenen waarom je SALSA zou moeten leren dansen

5 goede redenen waarom je SALSA zou moeten leren dansen.

salsa-party

5 goede redenen waarom je SALSA zou moeten leren dansen.

 

 1. De leukste manier om in beweging te blijven.

Zonder dat je er erg in hebt verbrand je met een pittige salsa heel wat calorietjes en brengt het je energielevels naar de top. Hoe meer je danst hoe meer energie en plezier. Wist jij dat je met een uur salsa dansen al gauw zo’n 500 calorieën verbrand? Je uithoudingsvermogen zal zich verbeteren en dat moet ook wel want als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je vaak alleen maar meer.

 2. Sociaal leven

Het begint al in de lessen. Je wisselt regelmatig van danspartner en na de lessen blijf je nog even voor een drankje of is er ruimte om vrij te dansen en binnen de kortste keren vormen zich groepjes die samen op pad gaan naar feesten waar je ook weer anderen leert kennen. Contact leggen gaat vrij gemakkelijk, een dansje is zo gemaakt. Daarnaast heb je met een gedeelde passie ook altijd direct een onderwerp van gesprek.

Als je een poosje danst ontdek je al gauw dat er ieder weekend wel ergens een feestje is. Het is een totaal andere manier van uitgaan. Niet gebaseerd op dronken worden maar op lekker bewegen, genieten van de muziek, interactie en contact! Eenmaal besmet met het salsa virus is er vaak geen weg meer terug. En binnen no-time heb je er heel wat nieuwe vrienden bij.

3. Boost je zelfvertrouwen

Hoewel het meestal wel enige vasthoudendheid vereist, iets nieuws leren gaat nou eenmaal niet zonder vallen en opstaan, is salsa dansen uiteindelijk vaak een enorme boost voor het zelfvertrouwen. Je leert steeds meer, je wordt beter, je krijgt meer en meer plezier in het dansen en alles daar omheen en zult je steeds vrijer gaan bewegen. Zowel op de dansvloer als daarbuiten.

4. Salsa maakt gelukkig en is gezond.

Dat Salsa dansen gezond is heb je in onze vorige blog al kunnen lezen. Echter naast het feit dat je op een hele leuke manier in beweging blijft en je je sociale leven een flinke boost geeft, geef je jezelf met Salsa ook een klein beetje geluk cadeau. Door de muziek, de bewegingen en het draaien worden er endorfine aangemaakt in je hersenen, ook wel bekend als het geluk hormoon. Dit hormoon komt ook vrij wanneer je verliefd bent of een bijvoorbeeld je favoriete chocolade eet. Echter, bij het eten van chocolade neem je calorieen tot je en met dansen verbrand je ze! Wat wil je nog meer?

5. Zomerse muziek

Heerlijke tropische muziek. Sluit je ogen en je waant je op een oud plein midden in Cuba waar de muzikanten zich hebben verzameld om life te spelen op de straat. Je voelt een warme bries en je ziet de palmbomen al wuiven. Elk dansje is een soort van mini-vakantie. Lees verder en je snapt al gauw wat ik bedoel. Echter, ik vraag je niet om mij op mijn woord te geloven. Het beste is om het zelf te ervaren. Een proefles is GRATIS dus maak je niet druk om de pasjes maar zet die eerste stap!

 

 

“Never miss a Chance 2 Dance…”

buttonproefles-1.gif     buttoninschrijven.gif     buttoncontact.gif